FOTO : Liridon Krasniqi

 

PEMAIN tengah berpengalaman, Liridon Krasniqi telah menyatakan keinginannya untuk kembali ke pangkuan Kedah Darul Aman FC.

Dalam satu kenyataan yang penuh dengan rasa cinta dan dedikasi, Liridon, yang dikenali sebagai Mat Don oleh para penyokong, berkongsi pandangannya tentang kemungkinan kembali ke pasukan Hijau Kuning.

“Hello, dan selamat hari yang indah kepada semua. Saya ingin berkongsi sesuatu dengan keluarga Kedah saya. Saya sentiasa ingin kembali ke Kedah.

“Sebelum musim ini bermula, saya telah berkomunikasi dengan baik dengan coach Nafuzi. Saya memberitahu jurulatih bahawa saya ingin bermain di bawah bimbingannya, dan dia juga menyatakan bahawa dia suka dengan saya dan ingin mempunyai saya dalam pasukan,” tulis Liridon dalam Instastory peribadinya pada Khamis.

 

Menurut Liridon, walaupun terdapat komunikasi positif dengan coach Nafuzi, beberapa keadaan dalam kelab telah menghalang kepulangannya kali ini. Namun, beliau menegaskan bahawa cintanya terhadap Kedah tidak pernah pudar.

“Tetapi saya sentiasa bersedia untuk kembali ke rumah dan membantu, tidak kira keadaan. Kasih sayang saya terhadap Kedah adalah seperti kasih sayang saya terhadap keluarga saya,” tambah Liridon lagi.

Liridon turut menjelaskan bahawa kenyataannya ini bertujuan untuk menjawab soalan yang paling kerap diterima olehnya sepanjang bulan lalu, iaitu mengenai kemungkinannya kembali ke Kedah.

“Saya ingin menyatakan ini kerana ini adalah soalan yang paling kerap saya terima sepanjang bulan lalu, dan saya mahu semua orang mengetahui kebenarannya. Ini semua adalah kasih sayang, selamanya,” katanya pernah mencipta nama dalam saingan Liga M bersama Kedah apabila menyertai pasukan itu dari 2015 hingga 2019 dengan dia pernah menjulang kejuaraan Liga Perdana pada 2015, Piala Malaysia 2016 dan Piala FA 2017.

Liridon bukan nama yang asing dalam kancah Liga Malaysia.

Kata-kata ini pastinya akan menggembirakan para penyokong Kedah yang sentiasa mengharapkan kepulangan Liridon untuk memperkuatkan pasukan mereka.

Dengan semangat dan dedikasi yang ditunjukkan oleh Liridon, para penyokong kini boleh menantikan masa depan yang cerah untuk pasukan kesayangan mereka.