JURULATIH baharu Persib Bandung, Bojan Hodak telah tiba di Indonesia dan segera menyertai pasukan di Kediri, petang Jumaat menjelang perlawanan Liga 1 menentang Persik.

Ini dapat dilihat dari video yang dimuat naik ke akaun Twitter Persib.

“Jurulatih baharu Persib, Bojan Hodak telah tiba di Indonesia dan segera berlepas ke Kediri untuk bertemu semua ahli pasukan Pangeran Biru,” tulis Persib dalam kapsyennya.

Dalam video itu, bekas pengendali skuad Kuala Lumpur City FC yang memakai kemeja lengan panjang hitam dan berseluar jeans biru dilihat keluar dari kereta bersama Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif PT Persib Bandung Bermaruah (PBB) Teddy Tjahjono.

Selepas itu, Bojan Hodak disambut oleh penolong jurulatih Persib, Yaya Sunarya. Bersama Yaya, Bojan Hodak kelihatan berbual panjang.

Kemudian dalam siaran seterusnya, Bojan Hodak kelihatan memakai kostum Persib. Bojan Hodak kemudian bersalaman dengan doktor pasukan Mohamad Rafi Ghani.

Kemudian Bojan Hodak berjabat tangan dan memeluk Marc Klok serta berkenalan dengan jurulatih penjaga gol Persib, Luizinho Passos.

Selepas itu dia berjumpa dengan Ezra Walian. Mereka berjabat tangan, bercakap, dan berpelukan. Kemudian Bojan Hodak berkenalan dengan Nick Kuipers dan Beckham Putra Nugraha.

Bojan bagaikan membawa aura apabila dalam saingan Liga 1 sebentar tadi, Persib menang 2-1 ke atas Persik di Stadium Brawijaya dan ini merupakan kemenangan pertama Persib dalam liga musim ini.

Dalam aksi terdahulu, Persib terpaksa seri dalam tiga perlawanan pertama dan tewas kepada PSM Makassar sebelum berjaya mengutip kemenangan ke atas Persik.