BEKAS bintang Liverpool, Jose Enqrique memberitahu bahawa Erik ten Hag ‘tidak akan’ bertahan sebagai pengurus Manchester United sehingga akhir musim.

Pemain Sepanyol berusia 37 tahun itu telah membuat sebanyak 76 penampilan untuk Liverpool, dengan menjaringkan dua gol dari tahun 2011 hingga 2016.

Dia juga telah bermain selama empat tahun untuk Newcastle dengan membuat 119 penampilan untuk pasukan Magpies.

Kini, bekas pemain pertahanan Liga Perdana Inggeris (EPL) itu telah membuat dakwaan hebat mengenai pesaingnya, United.

Erik ten Hag ‘tidak’ akan kekal sebagai pengurus di Man United musim ini, kata bekas bintang Liverpool

Enqrique mendakwa bekas pengurus Ajax, Ten Hag, telah ‘kehilangan bilik persalinannya’ di Old Trafford.

“Saya tidak fikir Erik ten Hag akan menamatkan musim ini di Manchester United. Jika mereka tetap mempertahankannya, itu kerana mereka ingin mengekalkan projek jangka panjang dan mereka percaya bahawa dia boleh mengubah keadaan,” katanya kepada Grosvenor Sport.

“Namun, ramai pemain dalam kelab sudah menentangnya. Raphael Varane menentangnya dan Ten Hag telah melakukan beberapa perkara yang tidak disenangi oleh Jadon Sancho, Antony, dan Cristiano Ronaldo sebelum ini. Semua situasi ini timbul dalam tempoh yang singkat kerana dia masih belum berada di kelab itu untuk masa yang lama.”

Enqrique turut menambah: “Saya tidak pasti berapa lama Manchester United akan mengekalkannya tetapi saya tidak rasa mereka mempunyai peluang untuk mendapat kedudukan empat teratas musim ini.”

“Pemain harus tetap beraksi tanpa mengira apa pun, tetapi memang benar apabila anda menyukai pengurus, anda akan bermain lebih baik untuk mereka. Anda mahu menang untuk mereka serta untuk diri sendiri dan peminat.

“Saya tidak percaya bahawa ini berlaku di Manchester United. Saya sebenarnya fikir bahawa para pemain akan gembira jika Ten Hag dipecat.”

“Mereka mahu orang lain dan mereka tidak percaya bahawa dia adalah orang yang tepat. Saya tidak rasa dia mempunyai sokongan ramai pemain lagi dalam bilik persalinan, dia telah kehilangannya.”