STADIUM Sultan Ibrahim di Iskandar Puteri bakal menyaksikan pertemuan menarik antara Johor Darul Ta’zim (JDT) dan Sri Pahang FC pada Rabu apabila kedua-dua pasukan mahu mengekalkan rekod tanpa kekalahan dalam Liga Super musim ini.

JDT yang dibimbing Esteban Solari kini sedang dalam prestasi terbaik dengan rekod 11 perlawanan tanpa kalah dari 11 perlawanan dan apa yang menarik, Harimau Selatan hanya dibolosi sekali sahaja itu pun menerusi sepakan penalti dan sudah pasti mahu mengekalkan rekod itu di hadapan penyokong sendiri.

Walaupun dilihat mempunyai kelebihan, namun Solari tetap berwaspada dengan skuad Tok Gajah dan menganggap pasukan lawan memiliki barisan pemain berkualiti dan perlu berhati-hati dengan taktikal ampuh Sri Pahang.

Esteban Solari

“Ia perlawanan penting bagi kami kerana akan menentang pasukan yang menyerlah dalam saingan liga apabila masih kekal dengan rekod tanpa kalah tapi kami mahu mengambil kesempatan beraksi di laman sendiri dan mahu meneruskan rentak kemenangan.

“Ini juga memberi ruang kepada kami untuk melakukan penambahbaikan terutama aspek taktikal dan bersedia memberikan aksi terbaik pada perlawanan itu nanti kerana dalam bola sepak sentiasa ada kelemahan dan kami harus segera tingkatkan kualiti permainan.

“Kami akan menentang pasukan yang kerap bermain dengan permainan berintensiti tinggi malah sentiasa melakukan serangan dan sememangnya kami jangkakan satu perlawanan menarik kerana Sri Pahang dibarisi pemain yang hebat,” katanya.

 

Skuad Tok Gajah kendalian Fandi Ahmad juga turut berazam untuk kekal dengan rekod bersih sambil mengintai ruang untuk melebur rekod tanpa kalah Harimau Selatan dalam 45 perlawanan Liga Super.

Namun Sri Pahang akan merasai kehilangan khidmat tiga ayam tambatan mereka, Izham Tarmizi Roslan, Azrif Nasrulhaq dan Syazwan Andik kerana mereka adalah pemain pinjaman dari JDT.

Solari juga mahu pemainnya memberi fokus sepenuhnya dalam permainan sementara Fandi bersedia meletakkan treler bagi membendung asakan Harimau Selatan. Siapakah yang bakal merasai kekalahan pertama dalam Liga Super musim ini? Menarik untuk disaksikan semua penyokong bola sepak tempatan.