TRENT Alexander-Arnold menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-88 ketika Liverpool melakukan kebangkitan semula yang menakjubkan untuk mengalahkan Fulham dalam pertarungan melibatkan tujuh gol terhasil di Anfield.

Ketinggalan 3-2 pada minit ke-87, Liverpool menyamakan kedudukan apabila Wataru Endo menjaringkan gol pertamanya dalam Liga Perdana dan beberapa saat kemudian Alexander-Arnold menamatkan kelebihan tersebut.

Alexander-Arnold telah membantu Liverpool membuka jaringan gol pada minit ke-20 apabila sepakan percumanya masuk ke gol melalui penjaga gol Fulham, Bernd Leno.

Bekas pemain Liverpool, Harry Wilson, menyamakan kedudukan empat minit kemudian sebelum Alexis Mac Allister mengembalikan keunggulan Liverpool selepas 38 minit menerusi sepakan jarak jauh yang menakjubkan.

Kenny Tete menjaringkan gol penyama kedudukan kedua Fulham pada masa kecederaan separuh masa pertama dan Bobby De Cordova-Reid mengetuai Cottagers pada minit ke-80.

Fulham kelihatan bakal mengakhiri rekod 13 bulan Liverpool tanppa kalah di laman sendiri dalam Liga Perdana.

Sebaliknya, Liverpool mengekalkan rekod sempurna mereka di Anfield musim ini dan mengurangkan keunggulan Arsenal di puncak dengan dua mata.

Pasukan Marco Silva kekal di posisi ke-14. Tiada pasukan yang memenangi lebih banyak mata dari kedudukan ketinggalan (15) daripada Liverpool dalam Liga Perdana musim ini.

Pasukan di bawah kendalian Jurgen Klopp itu bukan sahaja membuat kebangkitan yang mendebarkan, mereka juga melakukannya dengan empat serangan gol yang cemerlang.