MENURUT laporan media, pemain tengah Manchester United, Bruno Fernandes berkemungkinan akan menjadi bintang seterusnya yang menuju ke Liga Pro Arab Saudi.

Laporan  tersebut menyatakan bahawa Dana Pelaburan Awam (PIF) Arab Saudi yang mengawal majoriti saham dalam empat kelab terbesar negara itu sedang meneroka kemungkinan perjanjian untuk Fernandes menjelang akhir musim ini.

Wakil PIF bagaimanapun percaya perpindahan itu mungkin berlaku pada tahun 2024 dan berharap untuk memulakan perbincangan dengan wakil-wakil pemain Portugal mengenai kemungkinan mengadakan rundingan pada masa hadapan.

Terdahulu, Fernandes telah menjaringkan sebanyak 66 gol dan telah menyumbang 57 bantuan dalam 199 penampilannya sejak bergabung dengan United pada tahun 2020 dari Sporting CP.

Image

Walaupun prestasi United kini tidak menentu, Fernandes berjaya menjaringkan sebanyak tiga gol dalam 11 perlawanannya.

Pemain berusia 29 tahun itu turut menggalas jawatan sebagai kapten United di bawah pengendalian pengurusnya, Erik Ten Hag namun kelab tersebut mengalami masalah dalam musim keduanya di bawah bimbingan jurulatih Belanda itu.

Sementara itu, Fernandes mendahului senarai panjang yang ditetapkan oleh pelabur Arab Saudi, dan jika Fernandes meninggalkan England, dia mungkin akan menyertai beberapa bintang lain yang telah mencorak langkah ke Liga Pro Arab Saudi, termasuk bekas rakan sepasukan dan rakan negara, Cristiano Ronaldo.