PROGRAM “suaikenal kunjungan hormat” yang diadakan oleh Akademi Anak Sejati Football Club (ASFC) adalah langkah yang penting dalam pembangunan bola sepak tempatan.

Kunjungan tersebut tidak hanya memberi penghargaan kepada pemain-pemain muda yang berusaha keras, tetapi juga membina hubungan yang baik dengan pihak berkepentingan seperti Nathindran Raj, Ahli Majlis MPP Zon 13 MBSA dan Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS).

Dalam kunjungan tersebut, Presiden ASFC, Mohd Faizal Wahid, secara peribadi mengalu-alukan kehadiran Nathindran Raj dan menghargai sokongan daripada Ahli Kehormat Kelab Bola Sepak Anak Sejati Football Club, Sekar Chandran, yang juga Naib Presiden Persatuan Bolasepak Selangor (FAS).

Hadir sama, Pengurus Besar, ASFC, Riduan Zainuddin.

May be an image of 10 people, people playing football and people playing American football

Sekar Chandran (dua, kanan) beramah mesra dengan pemain ASFC.

“Program seperti itu sangat penting untuk memberi penghargaan kepada pemain muda yang berbakat dan juga untuk mendorong perkembangan bola sepak tempatan.

“Kerjasama dengan pihak-pihak seperti Persatuan Bola Sepak Selangor dan Majlis MPP Zon 13 MBSA pasti akan membantu ASFC dan bakat-bakat muda mereka berkembang dengan lebih baik.

“Semoga ASFC terus berjaya dalam misi mereka untuk melahirkan pemain-pemain yang cemerlang untuk Selangor FC pada masa akan datang,” katanya kepada FLASH SUKAN.

ASFC, sebelum ini dikenali sebagai sebuah kelab penyokong kuat pasukan Selangor FC sebelum mereka memutuskan untuk berubah dan menjadi sebuah pasukan bola sepak.

Sebagai kelab penyokong, ASFC telah memberikan sokongan yang bersemangat kepada Selangor FC, menunjukkan kesetiaan mereka kepada pasukan negeri.

Malah, penglibatan FAS, melalui Setiausaha Agungnya, Izrin Nabil Ismail, juga merupakan langkah yang penting dalam membina talian kerjasama antara ASFC dengan pihak berkuasa bola sepak setempat.

May be an image of 9 people, people playing football and people playing American football

Pelapis masa depan Selangor FC mungkin terhasil dari program ASFC.

Pada program itu, Nabil turut menyampaikan medal dan piala kepada pemain B-U12 sempena kejuaraan Liga JSA B-12 minggu lepas menunjukkan penghargaan kepada usaha mereka.

Langkah ini juga memberi inspirasi kepada pemain muda untuk terus berusaha dan berkembang dalam sukan mereka.

Dengan kerjasama yang baik dari semua pihak, ASFC berharap untuk melahirkan lebih banyak bakat-bakat pemain yang berkualiti untuk disalurkan kepada Selangor FC pada masa hadapan.

May be an image of 5 people and grass

Faizal (tengah) memperkatakan sesuatu kepada Riduan Zainuddin sambil diperhatikan Sekar Chandran.

Semua ini menunjukkan komitmen ASFC dalam mengembangkan bola sepak tempatan dan memacu pemain-pemain muda untuk mencapai tahap yang lebih tinggi dalam karier mereka.