PEMAIN tengah Juventus, Paul Pogba tidak akan membuat kemunculan dalam masa terdekat susulan masih dibelenggu kecederaan yang membataskan penampilannya.

Pogba dan Dusan Vlahovic kembali daripada ketiadaan kecederaan yang lama dan dinamakan di bangku simpanan dalam Serie A pada hari Ahad, selepas mereka mengambil bahagian dalam perlawanan persahabatan menentang pasukan simpanan Juventus awal minggu lalu.

Vlahovic, yang tidak bermain untuk Juve sejak Oktober, masuk menggantikan Mattia De Sciglio pada minit ke-65 ketika kekalahan mengejut mereka 2-0 kepada Monza.

Pogba, yang masih belum bermain pada musim ini, adalah pemain gantian yang tidak digunakan.

“Selain (Leonardo) Bonucci yang masih tidak bermain, satu-satunya yang tidak dapat hadir kerana sakit flexor ialah Pogba.

“Malangnya apabila anda keluar untuk masa yang lama dan anda meningkatkan tahap keamatan, anda akan mengalami kesakitan… Mungkin dalam beberapa minggu dia akan berada dalam keadaan terbaik.

“Dia memerlukan tubuhnya untuk menyesuaikan diri dan ia akan mengambil sedikit masa, anda perlu mengemudi dengan melihat dalam situasi ini. Dari sini hingga akhir kita perlu menggunakan dia dengan cara yang terbaik,” ujar pengendali Juventus, Massimiliano Allegri.

Juve meneruskan kempen Serie A mereka pada hari Selasa di Salernitana yang menduduki tempat ke-14.