CRISTIANO Ronaldo memuji penampilan rakan sepasukannya dan kemegahan stadium serta membawa keterujaan penyokong selepas menyumbang dua gol di sebalik kemenangan Al Nassr ke atas Al Shabab.

Ronaldo bermain perlawanan ketiganya dalam Liga Pro Saudi musim ini. Berdepan Al Shabab, yang berada di tangga tercorot pada awal musim, Al Nassr meledak empat gol tanpa balas. Ronaldo menyumbang dua gol, walaupun dia sebenarnya berpotensi untuk menjaringkan hatrik.

Dua gol dari sepakan penalti membuka kemenangan Al Nassr, diikuti oleh gol Sadio Mane dan Sultan Al Ghannam.

Selepas perlawanan, Ronaldo memuatnaik deretan foto perlawanan Al Nassr melawan Al Shabab. Ronaldo turut mengulas kapsyen tersebut di Instagram.

“Suasana luar biasa di stadium kami! Sangat gembira meraikan kemenangan bersama peminat! Persembahan hebat daripada pasukan! Ayuh @alnassr,” tulis Ronaldo, termasuk beberapa emoji seperti hati biru dan kuning serta dua bola sepak.

Dengan dua gol yang dijaringkan menentang Al Shabab, Ronaldo kini telah menjaringkan lima gol dan mendahului penjaring terbanyak Liga Saudi.

Ini adalah kemenangan kedua Al Nassr musim ini. Sebelum ini, skuad yang diberi jolokan Al Aalami itu menang 5-0 menentang Al Fateh.

Dua kemenangan berjaya meletakkan Al Nassr kini menduduki tempat keenam dalam liga. Al Nassr tewas pada permulaan liga ketika bertemu Al Ittifaq dan Al Taawon.

Tangga teratas Liga Pro Saudi kini dihuni oleh Al Ittihad dengan 12 mata, di depan Al-Ahli dengan perbezaan gol.
Al Nassr berpeluang menambah mata pada minggu kelima yang akan berlangsung minggu depan apabila bertemu satu lagi kelab tercorot, Al Hazm.