Select Page

Jose Mourinho minta maaf selepas dapat kad merah

Jose Mourinho minta maaf selepas dapat kad merah

JOSE Mourinho menerima kad merah kerana membantah secara keterlaluan kepada pengadil dalam perlawanan AS Roma menentang Torino. Istimewanya, dia memohon maaf atas perbuatan itu.

Roma bertemu Torino di Stadio Olimpico dalam aksi Liga Itali ke-15 pada Ahad.Kedua-dua pasukan gagal menjaringkan gol pada separuh masa pertama.

Torino memecah kebuntuan pada minit ke-58 menerusi jaringan Karol Linetty. Musibah melanda Rom satu minit sebelum waktu biasa tamat.

Jurulatih AS Roma, Jose Mourinho, membantah lantang berhubung beberapa kekasaran yang tidak diendahkan pengadil. Pakar taktik itu mendapat kad merah daripada pengadil.

Roma mendapat penalti dua minit masa kecederaan. Andrea Boletti, yang bertanggungjawab mengambilnya, gagal memanfaatkan peluang sepakan penalti.

Nemanja Matic menyelamatkan Roma daripada kekalahan dua minit kemudian dengan jaringannya. Perlawanan berkesudahan 1-1.

“Ia adalah keputusan yang tepat. Kata-kata saya kepada pengadil patut dilayangkan kad merah.

“Saya bercakap dengannya selepas perlawanan dan meminta maaf, tetapi saya tidak mahu bercakap tentang prestasinya. Saya cukup merendah diri untuk meminta maaf, tetapi saya akan menyerahkan prestasi dan pengaruh hipotesisnya dalam permainan kepada anda.

“Saya tidak mahu bercakap tentang apa yang kami katakan, ia adalah perkara peribadi. Kata-kata saya patut dilayangkan kad merah, tetapi saya tidak akan menilai prestasi pengadil,” kata Jose Mourinho kepada DAZN.

Video Terkini

Loading...