SAINGAN dalam Kumpulan B untuk Piala Dunia 2022 masih terbuka. Walaupun England mendahului Kumpulan B, semua pasukan masih mempunyai peluang untuk layak ke peringkat seterusnya.

England hanya mendapat satu mata tambahan daripada perlawanan kedua Kumpulan B menentang Amerika Syarikat. Bertanding di Stadium Al Bayt, Al Khor, awal pagi Sabtu, The Three Lions seri 0-0.

Dengan penambahan satu mata, England masih mendahului kedudukan Piala Dunia 2022 dengan empat mata di tempat pertama Kumpulan B. Amerika Syarikat di tangga ketiga dengan dua mata.

Sementara itu, Iran menduduki tempat kedua dengan tiga mata selepas menang 2-0 ke atas Wales beberapa jam sebelum itu. Manakala, Wales mampu memperoleh satu mata.

Empat pasukan dalam Kumpulan B masih mempunyai peluang untuk melepasi fasa kumpulan Piala Dunia 2022. Keputusan seri menentang Wales dalam perlawanan terakhir dapat memastikan Harry Kane dan rakan-rakan ke Pusingan 16.

Sementara itu, Wales perlu menang ke atas England jika mahu membuka peluang layak ke pusingan 16 terakhir. Bukan sahaja menang, Gareth Bale mesti juga menang dengan margin minimum empat gol untuk menyingkirkan England.