TUMPUAN peminat bola sepak tanah air kini terarah kepada skuad Perak FC yang berwajah baru dalam menghadapi kempen Liga Super musim 2024/25.

Esok, bertempat di Dataran MBI, Ipoh keseronokan penyokong Yob menyambut perkenalan jersi ‘home’ Perak FC untuk musim 24/25 pastinya memberi semangat tambahan kepada pasukan.

Perkenalan jersi baru sering kali menjadi acara yang dinantikan oleh penyokong kerana ia melambangkan permulaan musim yang baru dan membawa semangat baru untuk menyokong pasukan kegemaran mereka.

Jersi ‘home‘ adalah lambang identiti pasukan dan mempunyai makna tersendiri bagi penyokong. Rekaan jersi yang menarik dan berkualiti boleh menjadi satu faktor yang menggalakkan penyokong untuk membeli dan memakai jersi tersebut, sekaligus memberi sokongan kepada pasukan.

Semoga perkenalan jersi baru ini memberi semangat baru kepada pasukan Perak dan membawa kejayaan dalam musim yang akan datang!

Mengikut sejarahnya, Perak adalah sebuah kelab bola sepak profesional dari Malaysia yang berpusat di Bandaraya Ipoh, Perak. Mereka adalah salah satu pasukan tertua dalam Liga Malaysia, dikenali dengan nama “The Bos Gaurus”.

Pasukan ini mempunyai sejarah yang kaya dengan pencapaian penting dalam pentas bola sepak Malaysia.
Sejarah Perak bermula pada tahun 1921, membuatnya salah satu kelab tertua di Malaysia. Pasukan ini telah memenangi beberapa kejohanan utama dalam negara, termasuk Piala Malaysia, Liga Super, dan Piala FA.

Perak mempunyai pencinta yang setia dan stadium sendiri, iaitu Stadium Perak yang terletak di Ipoh. Stadium ini mampu menampung kira-kira 42,500 penonton.

May be an image of 4 people, dais and text

Di samping prestasi dalam Liga Malaysia, Perak juga mempunyai sejarah dalam pertandingan di peringkat antarabangsa, termasuk pernah mewakili Malaysia dalam Kejuaraan Kelab AFC.

Perak juga mempunyai akademi bola sepak sendiri untuk membangunkan bakat-bakat muda dalam sukan ini. Akademi ini membantu menghasilkan pemain-pemain muda yang berbakat untuk masa depan pasukan Perak dan bola sepak Malaysia secara keseluruhannya.

Secara keseluruhan, Perak FC adalah sebuah pasukan bersejarah dalam bola sepak Malaysia dengan pencapaian penting dan komitmen yang kuat terhadap pembangunan bola sepak tempatan.