KELAB Chelsea dan Newcastle United menunjukkan minat terhadap pemain sayap Barcelona, Raphinha, menurut laporan dari Sport.

Blaugrana bagaimanapun dilaporkan belum membuat keputusan mengenai masa depan pemain berusia 26 tahun itu setelah prestasi buruk dalam Liga LaLiga baru-baru ini, dengan dua pasukan Liga Perdana kini berada di barisan hadapan jika dia menjadi tersedia untuk perpindahan.

Raphinha sebelum ini menolak perpindahan ke Stamford Bridge selepas membuat keputusan untuk menyertai Barcelona dari Leeds United pada 2022.

Walaupun minat muncul semula pada musim panas, dia tidak mempunyai keinginan untuk meninggalkan pasukan pengurus Xavi Hernandez selepas musim di mana dia berjaya menjaringkan sebanyak tujuh gol dari 36 perlawanan untuk membantu menjuarai gelaran Liga.

Image

Walaupun pengarah sukan Barca, Deco percaya Raphinha dapat memainkan peranan penting dalam skuad, ia dikatakan bahawa hierarki kelab bersedia untuk mempertimbangkan tawaran untuk tandatangannya pada akhir musim ini jika tiada tanda-tanda peningkatan dalam prestasi semasanya.

Terdahulu, pemain antarabangsa Brazil ini telah menjaringkan dua gol dalam 11 penampilan di semua pertandingan pada musim ini.

Image

Casemiro (kanan) dikaitkan dengan perpindahan ke Arab Saudi.

Dalam perkembangan lain, Ben Jacobs mendedahkan pemain tengah Manchester United, Casemiro, berada dalam radar Al Hilal. Pemain berusia 31 tahun itu merupakan salah seorang pemain terbaru dari Liga Perdana yang dikaitkan dengan perpindahan ke Arab Saudi.

Namun, pendekatan itu mungkin dibuat pada musim panas akan datang dengan kelab Liga Pro Arab Saudi percaya bahawa sukar untuk meyakinkan Red Devils untuk berpisah dengan Casemiro di pertengahan musim.