CRISTIANO Ronaldo dilaporkan tidak menyertai latihan bersama pasukan kebangsaan Portugal. Berita ini hadir di tengah-tengah isu hubungan CR7 yang semakin merosot dengan pemain lain dalam skuad Portugal.

Sky Sports mendedahkan, CR7 terlepas latihan kerana sakit perut.

Pasukan kebangsaan Portugal kini berlatih di Lisbon sebelum terbang ke Qatar untuk Piala Dunia 2022. Ronaldo berada dalam senarai 26 pemain yang dipanggil oleh jurulatih Portugal, Fernando Santos untuk bertanding dalam kempen itu.

Ronaldo tidak berlatih bersama kem Portugal disebabkan oleh kenyataan dalam program temubual eksklusif dengan Piers Morgan. Dalam temu bual itu, Ronaldo meluahkan beberapa masalahnya di Manchester United.

Dia berasa dikhianati oleh pengurus United, Erik Ten Hag dan pegawai kelab kerana memintanya meninggalkan kelab. Ronaldo turut mengkritik kemudahan di stadium Old Trafford yang menurutnya langsung tidak berkembang sejak era Sir Alex Ferguson.

Kenyataan Ronaldo itu dikhabarkan telah menghangatkan keadaan dalam skuad Portugal. Ini kerana, ada dua lagi pemain The Red Devils dalam skuad Selecao das Quinas iaitu Bruno Fernandes dan Diogo Dalot.

Khabar angin ini semakin bertiup kencang selepas Bruno Fernandes kelihatan janggal apabila bertemu Ronaldo menjelang latihan bersama Portugal. Dia juga tidak langsung berjabat tangan Ronaldo yang mengajaknya bersalam.

Kebencian terhadap Ronaldo dalam pasukan kebangsaan Portugal juga dilaporkan menular kepada pemain lain. Isu ini juga timbul selepas beberapa ketika di latihan Poerugal, Ronaldo dirakamkan dilihat melawat Joao Cancelo.

Ronaldo kemudiannya memegang belakang leher Cancelo. Cancelo kelihatan jengkel. Pemain berusia 28 tahun itu kemudian cuba melepaskan tangan Ronaldo dan menjauhinya.

Kini, dengan tidak menyertai latihan Ronaldo, gosip ini menjadi lebih kuat untuk dibincangkan walaupun,punca ketiadaan Ronaldo tiada kaitan dengan hubungannya dengan pemain lain dalam pasukan kebangsaan Portugal.