SEMUA 12 pemain Liga MBSB Bank Championship yang terpilih mengikuti program Dare to Dream di Wolverhampton, England kini sudah mula menjalani latihan selepas tiba di sana pada Isnin.

Sejurus tiba, delegasi dibawa untuk menonton perlawanan skuad Wolves B-21 menentang West Bromwich Albion B-21 yang menjadi sebahagian daripada program yang telah ditetapkan.

Pada hari kedua, delegasi telah memulakan latihan dan dapat dilihat para pemain begitu teruja menjalani latihan meskipun terpaksa berhadapan dengan keadaan cuaca yang sejuk.

Delegasi yang diketuai Datuk Zainal Abidin Hassan itu dapat merasai sendiri pengalaman menjalani latihan di Compton Park – pusat latihan rasmi Wolverhampton Wanderers.

Mereka menjalani latihan selama hampir dua jam dengan mendapat tunjuk ajar dari barisan kejurulatihan Wolves sebelum dibawa melawat Stadium Molineux untuk makan tengah hari sebelum ke Stadium Park Hall untuk perlawanan persahabatan menentang The New Saints B-19.

Kesemua 12 pemain diterbangkan ke England untuk menjalani latihan Compton Park Training Ground, bersama pasukan Wolverhampton Wanderers dibawah program “Dare to Dream” yang dijayakan MBSB Bank selaku Penaja Rasmi Pertandingan MBSB Bank Championship 2023.