PRESIDEN LaLiga, Javier Tebas mengakui merindui Lionel Messi, yang berpindah ke Ligue 1 tahun lalu. Penyerang Argentina itu dijangka kembali ke Barcelona.

Dia berharap Messi akan kembali ke Blaugrana, kelab yang telah dipertahankannya selama hampir dua dekad.

“Saya merinduinya. Saya tidak tahu sama ada dia akan mengadakan persembahan terakhir, bergantung padanya.

Saya harap dia kembali dan bagus untuknya kembali ke bola sepak Sepanyol, terutamanya kepada pasukan, yang sentiasa menjadi pasukan yang melihatnya, dilahirkan.

“Saya fikir itu adalah satu kesilapan, mungkin juga baginya, untuk memutuskan ‘perkahwinan’ itu. Kesatuan yang telah wujud sejak dia dilahirkan dalam bola sepak. Ia akan banyak membantunya dengan kesinambungan, seperti jenama Messi-Barca, sangat penting bagi seorang pemain,” kata Tebas ketika berucap di Sidang Kemuncak Sukan Ole.

Kontrak Messi di PSG akan tamat di PSG akan berakhir hujung musim ini.

Tahun lalu, Messi terpaksa meninggalkan Barcelona kerana kontraknya tidak dapat disambung. Krisis kewangan yang melanda kelab, menyebabkan La Pulga tidak dapat meneruskan permainan di Camp Nou.

Messi kemudian meninggalkan Barcelona, ​​​​rumah yang dia tinggal selama dua dekad dan membawanya rentetan gelaran dan ratusan gol. Penyerang berusia 35 tahun itu kemudian berpindah ke Paris Saint-Germain (PSG).

Pada penghujung musim, kontrak Messi di PSG akan tamat. Setakat ini, timbul khabar angin bahawa Barcelona berhasrat membawanya kembali ke Sepanyol semula.