PERLAWANAN penting Manchester United dalam Liga Juara-Juara menentang FC Copenhagen awal pagi Khamis menerima gangguan daripada seorang penceroboh yang memasuki padang dengan membawa bendera pro-Palestin.

Pasukan Inggeris itu baru sahaja mendahului 1-0 di Denmark menerusi gol Rasmus Hojlund pada minit ketiga. Permainan terpaksa dihentikan sementara atas faktor keselamatan bagi mengendalikan seorang lelaki dalam padang.

 

Kamera yang merakam dihentikan, tetapi imej menunjukkan lelaki itu membawa bendera Palestin, yang bertulis ‘Palestin Bebas’.

Ia juga menulis: ‘Hentikan pembunuhan kanak-kanak di Gaza’ dan ‘mari kita berdiri bersama’.

Permainan sekali lagi dihentikan pada minit ke-16 kerana kecemasan perubatan di tempat penonton. Permainan disambung semula empat minit kemudian.

Image

Copenhagen menggunakan masa itu untuk menyamakan kedudukan selepas Rasmus Hojlund meletakkan pelawat mendahului pasukan tuan rumah 2-0.

United sekali lagi mendahului melalui Bruno Fernandes, tetapi Copenhagen akhirnya meraih tiga mata sekali gus menyebabkan anak buah Erik ten Hag menduduki tangga tercorot Kumpulan A.