PERAK FC telah memperoleh penambahan ketara dalam skuad mereka menjelang Liga Super Malaysia musim 2024/25 dengan menandatangani penjaga gol Haziq Nadzli secara pinjaman dari Johor Darul Ta’zim.

Bekas penjaga gol bawah 23 tahun negara menyertai kelab yang berpangkalan di Ipoh itu untuk memperkukuh pilihan penjaga gol mereka, menambah kekuatan dan pengalaman dalam senarai mereka.

Haziq Nadzli,26, memulakan kerjaya profesionalnya dengan PDRM FC pada 2016 sebelum berpindah ke Johor Darul Ta’zim pada 2017.

Sejak 2018, dia telah menjadi sebahagian daripada JDT II untuk mengasah kemahirannya dan menimba pengalaman berharga.

“Saya berhijrah ke Perak FC untuk mendapatkan minit permainan dan mencari balik rentak prestasi sebelum ini.

“Insya-ALLAH jika saya diturunkan saya akan sedikit sebanyak membantu memajukan pasukan Perak FC tahun ini,” katanya menerusi rakaman video tersebut.

Perpindahan pinjamannya ke Perak FC bukan sahaja memberinya peluang untuk lebih banyak masa bermain di peringkat yang lebih tinggi tetapi juga menawarkan The Bos Gaurus seorang penjaga gol berbakat yang telah membuktikan dirinya dalam bola sepak Malaysia.

Ketibaan Haziq Nadzli menambahkan lagi pengukuhan posisi penjaga gol Perak FC baru-baru ini, berikutan kemasukan Ramadan Hamid daripada PDRM FC.

Penyokong Perak FC tidak sabar untuk melihat Haziq Nadzli beraksi dan berharap kehadirannya akan menyumbang kepada kejayaan kempen Liga Super Malaysia musim 2024/25.