KEDAH Darul Aman (KDA) FC dengan bangga mengumumkan penajaan kit rasmi Sang Kenari oleh jenama ALX untuk dua musim iaitu tahun 2024-2025 dan 2025-2026 dengan nilai keseluruhan RM2 juta dalam bentuk barangan sukan bagi kegunaan semua pasukan di bawah naungan KDA FC.

Selain itu, penajaan ini juga termasuk pemberian insentif jualan produk dan hadiah kemenangan dalam setiap pertandingan.

ALX merupakan jenama sukan di bawah AL-Ikhsan Sports yang menawarkan barangan inovatif berprestasi tinggi yang direka khas untuk sukan berprestasi tinggi.

ALX merupakan revolusi daripada jenama AL yang dicipta dengan inovasi untuk menetapkan semula pasaran dan memberikan prestasi yang tiada tandingan merentasi pelbagai sukan.

Menurut kenyataan rasmi kelab, dengan matlamat untuk menyediakan rangkaian produk berprestasi tinggi yang sejajar dengan gaya hidup aktif serta memberikan perhatian yang teliti terhadap perincian dan dedikasi tanpa henti terhadap kualiti, pasukan pakar ALX telah membangunkan barangan luar biasa yang menggabungkan fungsi, ketahanan, dan gaya yang unggul.

ALX juga berusaha ke arah kecemerlangan dan mempunyai tanggungjawab terhadap alam sekitar. Oleh itu, semua produk ALX dihasilkan menggunakan amalan keutamaan mementingkan alam sekitar, meminimumkan kesan alam sekitar tanpa menjejaskan prestasi atau kualiti.

Kesepakatan penajaan ini bukan sahaja akan memberikan sokongan kewangan kepada KDA FC tetapi juga akan memberikan pengiktirafan kepada ALX sebagai jenama sukan yang terkemuka dan komited terhadap pembangunan sukan di Malaysia.