MAGIS Cristiano Ronaldo berjaya memastikan kelabnya, Al Nassr meraih kemenangan 4-3 dalam perlawanan menentang Al Ahli. Pada perlawanan itu, Ronaldo mempamerkan kemahiran kaki kirinya.

Ronaldo telah menunjukkan bahawa dia memang mempunyai kualiti mesin gol yang hebat. Bukan sahaja dengan kaki kanan dan kepala, Ronaldo juga mempunyai kaki kiri yang boleh menghukum mangsa.

Ronaldo menunjukkan perkara ini dengan menyumbat dua gol yang dijaringkan dengan kaki kirinya.

Semasa gol pertama, Ronaldo, yang menerima umpanan daripada Sadio Mane, bergerak di sebelah kiri. CR7 memutuskan untuk segera merembat dengan kaki kirinya dan bukannya menggerakkan bola ke kaki kanannya.

Tendangan lintang Ronaldo kemudiannya menghantar bola melayang ke sudut kiri gawang tanpa dapat disekat oleh Edouard Mendy.

Gol kedua Ronaldo turut dihasilkan menerusi rembatan kaki kiri. Ronaldo, yang mendapat bola di luar kotak penalti, memutuskan untuk mengalihkan bola ke kaki kirinya.

Selepas melakukan satu kesilapan, Ronaldo melepaskan rembatan dengan kaki kirinya. Mendy tidak dapat menyekat sepakan rendah sekali lagi dan membuat kedudukan berubah kepada 4-2.

Kehebatan Ronaldo membuatkan Al Nassr menamatkan perlawanan dengan kemenangan 4-3. Al Nassr juga berjaya meraih lima kemenangan berturut-turut selepas tewas dalam dua perlawanan pertama musim ini.