CRISTIANO Ronaldo berang apabila digantikan oleh Goncalo Ramos pada minit ke-66 ketika Portugal tewas ditangan Georgia pada saingan Euro 2024, awal pagi Khamis.

Ronaldo menendang rumput kemudian menunduk sambil memegang kepalanya di bangku simpanan.

Cristiano Ronaldo bermain 66 minit dalam perlawanan ini tanpa menjaringkan gol dan kelihatan marah apabila dia dikeluarkan untuk digantikan pemain lain.

Apabila dia ditarik keluar, Portugal sedang ketinggalan 0-2 di belakang Georgia. Ronaldo tidak marah dengan jurulatih Portugal, Roberto Martinez yang memutuskan untuk membawanya keluar kerana apabila digantikan, Ronaldo dilihat bertegur sapa dengan jurulatih itu.

Bagaimanapun, selepas melepasi jurulatih ke bangku simpanan, Ronaldo kelihatan jengkel dan menendang ke arah rumput. Ronaldo kemudian mengejek dan duduk di bangku simpanan.

Sepakan percuma Ronaldo berjaya diselamatkan penjaga gawang Georgia. (Sumber foto: Euro 2024)

Semasa di bangku simpanan, Ronaldo juga kelihatan sangat kecewa sambil memegang kepalanya. Walaupun tewas 0-2 kepada Georgia, Portugal tetap layak ke pusingan 16 Euro 2024 sebagai juara Kumpulan F dengan enam mata.

Bagaimanapun, Ronaldo kelihatan amat kecewa kerana buat pertama kali dalam sejarah dia tidak dapat menjaringkan gol sama sekali dalam fasa kumpulan kejohanan besar. Sebabnya, sepanjang kariernya dia sentiasa menjaringkan gol dalam fasa kumpulan Euro atau Piala Dunia.

Ronaldo juga kelihatan sangat marah dalam perlawanan menentang Georgia. Kerana pada minit ke-28 pengadil memberikan kad kuning kepada Ronaldo yang berang dan membantah keterlaluan selepas ditarik pemain Georgia, Luka Lochoshvili di dalam kotak penalti.

Pengadil tidak memberikan penalti untuk insiden ini, sebaliknya memberikan Ronaldo kad kuning. Ronaldo juga kelihatan marah selepas menerima kad kuning daripada pengadil.