Select Page

Guardiola gesa Haaland tingkatkan prestasi

Guardiola gesa Haaland tingkatkan prestasi

PENGENDALI Manchester City, Pep Guardiola mahu penyerangnya Erling Haaland meningkatkan prestasinya apabila bakal berdepan dengan pesaingnya, Harry Kane.

Dua pemain yang memakai nombor 9 itu akan bersemuka pada Ahad apabila Manchester City bertandang ke Stadium Tottenham Hotspur dengan Haaland mendahului carta penjaring gol Liga Perdana kelebihan satu gol berbanding Kane dengan lapan gol.

Penyerang Norway itu dianggap prolifik sejak perpindahan musim panas dari Borussia Dortmund, dengan 25 gol liga, tetapi dia bukan seorang yang boleh berehat dengan kejayaannya.

Haaland hampir pasti akan memenangi Kasut Emas, anugerah yang dikumpul Kane sebanyak tiga kali, tetapi Guardiola menyeru penyerang itu untuk lebih terlibat dalam permainan bersama pasukan.

“Dengan Erling, salah satu sifat yang paling saya terkejut ialah perasaannya. Betapa dia sedar bahawa dia boleh meningkat dalam banyak peranan.

“Saya agak pasti mungkin menonton Harry Kane, tetapi tidak semestinya menonton Kane sahaja. Dia mempunyai kemahuan,” tegas Guardiola.

Jika keadaan berubah menjadi berbeza, City mungkin telah menandatangani Kane pada 2021 tetapi bidaan mereka lebih daripada 100 juta pound (RM523 juta) telah ditolak.

Video Terkini

Loading...