THOMAS Tuchel kelihatan bersedia untuk meneruskan kerjayanya di England. Pengurus dari Jerman itu dilaporkan berminat untuk menguruskan pasukan kebangsaan Three Lions selepas ini.

Seperti yang diketahui, Tuchel kini menganggur. Dia dipecat oleh pengurusan Chelsea selepas pasukannya memenangi beberapa keputusan mengecewakan awal musim ini.

Bagaimanapun, dilaporkan oleh Bild, Tuchel terdapat beberapa kelab yang dilaporkan berminat menggunakan khidmat bekas PSG itu.

Menurut laporan itu, Tuchel,49 kini mempunyai keinginan untuk melatih di peringkat pasukan kebangsaan.

Dia merasakan sudah cukup melatih di peringkat kelab. Dia memerlukan cabaran baharu dan berpendapat melatih pasukan kebangsaan akan menjadi cabaran yang baik untuk kariernya.

England menjadi sasaran Tuchel kerana menganggap Three Lions mempunyai skuad yang bagus. Selain itu, dia juga mengenali pemain Inggeris sehingga berminat untuk berurusan dengan mereka.

Laporan yang sama mendakwa peluang Tuchel menguruskan pasukan kebangsaan England agak terbuka.

Seperti yang diketahui, Gareth Southgate baru-baru ini menerima kritikan. Dia dipertanggungjawab terhadap penyingkiran England daripada Liga Negara-Negara UEFA.

Nasib Southgate akan ditentukan pada Piala Dunia 2022. Jika Southgate gagal maka dia akan dipecat dan Tuchel bersedia untuk mengambil tugas itu.

Pasukan kebangsaan England akan bersaing dalam Piala Dunia 2022 bulan depan. Mereka berada dalam Kumpulan B bersama Iran, Amerika Syarikat dan Wales.

Perlawanan sulung mereka menentang Iran pada 21 November 2022.