JUDE Bellingham percaya kedatangan Kylian Mbappe akan membawa Real Madrid ke tahap yang lebih tinggi.

Madrid memenangi kejuaraan Eropah ke-15 mereka pada awal pagi tadi ketika mereka menewaskan Borussia Dortmund 2-0 di Wembley untuk menjulang Liga Juara-Juara.

Gol lewat dari Dani Carvajal dan Vinicius Junior memberikan kemenangan kepada Madrid walaupun Dortmund menguasai permainan pada separuh masa pertama dan mencipta beberapa peluang yang sangat baik.

Kejayaan di Wembley mengakhiri musim yang cemerlang untuk Los Blancos, di mana mereka juga memenangi gelaran La Liga.

Bagi Bellingham ia merupakan musim debut yang hebat berikutan perpindahan wang besarnya dari Dortmund pada musim panas lalu.

Pemain berusia 20 tahun itu telah menyesuaikan diri dengan baik di Santiago Bernabeu, mengambil segala-galanya dengan tenang apabila dia menjaringkan 23 gol dan memberikan 12 bantuan gol dalam semua pertandingan.

Bercakap selepas perlawanan terakhir Bellingham ditanya bagaimana perasaannya mengenai ketibaan Mbappe yang hampir tiba dengan pemain antarabangsa England itu berkata dia merasakan ia akan membawa Madrid ke peringkat seterusnya.

Sungguh menakjubkan, pemain seperti dia, anda lihat malam ini, satu-satunya perkara kecil yang kami hilang ialah klinikal di posisi nombor sembilan itu,” katanya kepada TNT Sports.

“Dan jika dia datang, dan memberi kami itu, kami akan berada di tempat yang benar-benar hebat dan dia akan membawa kami ke tahap yang lain.”

Mbappe mengambil gambar bersama penyokong Madrid ketika kem latihan kebangsaan Perancis di Paris.

Pemikiran Real Madrid untuk menambah Mbappe ke dalam barisan mereka adalah menakutkan memandangkan betapa hebatnya mereka dan bakat yang mereka miliki dalam skuad mereka.

Ketibaan pemain Perancis itu dijangka akan disahkan tidak lama lagi dan Mbappe dilihat menandatangani jersi Real Madrid semasa berada Perancis awal minggu ini.