PEMAIN terbaik perlawanan Bukayo Saka telah membuktikan dirinya sebagai pemain penting untuk England dan akan menjadi kunci kepada Three Lions dalam kejohanan ini.

Dia berbangga membantu negaranya mencapai kemenangan pertama, sekali gus berasakan pasukan itu sudah menunjukkan kekuatan pasukan secara menyeluruh.

“Saya tidak dapat gambarkan perasaan itu. Sungguh mengagumkan, saya sangat gembira, berbangga, dan kami juga mendapat kemenangan, jadi ia adalah hari yang sangat istimewa!

“Kami memerlukan permulaan yang baik, kami belum mempamerkan aksi terbaik dalam perlawanan ini. Tetapi kami menunjukkan kepada semua orang betapa kualiti yang kami ada dan perkara yang boleh kami lakukan.

“Ianya hebat. Kami harus konsisten, kerana kami mempunyai perlawanan seterusnya dalam beberapa hari dan kami perlu datang ke sini lagi. Saya rasa saya berada di tempat yang baik,” kata bintang Arsenal itu.

Pada perlawanan semalam, England membenam cabaran Iran 6-2, menyaksikan Saka menjaringkan dua gol pada minit ke-43 dan 62.

Pada perlawanan itu, penyerang utama England Harry Kane belum lagi meledakkan gol.

England dijadual berdepan Amerika Syarikan (AS) Sabtu ini pada perlawanan kedua kumpulan B.

Pertemuan antara AS menentang Wales awal pagi tadi menyaksikan kedua-dua pasukan terikat 1-1.