BERITA baik untuk kesemua penyokong wanita pasukan Terengganu FC!

Bersempena dengan ‘Kempen Hormati Wanita Ke Stadium’ yang dianjurkan Terengganu Football Club Sdn Bhd, pihak Terengganu FC memberi penghormatan untuk penyokong wanita masuk secara percuma ke stadium.

“Ini adalah salah satu langkah oleh kelab ini bagi menggalakkan penyokong wanita untuk hadir ke stadium dan merasai sendiri bagaimana aura sokongan bolasepak di stadium keramat kita.

“Pihak kelab ingin menyeru buat seluruh penyokong Terengganu FC untuk sentiasa menanamkan rasa hormat buat mereka, iaitu golongan wanita yang hadir ke stadium, kerana mereka mungkin ibu, kakak, adik, isteri, atau anak seseorang yang seharusnya kita semua lindungi.

“Kita jadikan stadium sebagai tempat yang selamat, dan bolasepak adalah sukan yang boleh kita semua nikmati bersama,'” kata kenyataan itu.

Berdasarkan kenyataan kelab di Facebook, ia adalah untuk menyaksikan Perlawanan Persahabatan Antarabangsa melibatkan pasukan Terengganu FC menentang Balestier Khalsa FC di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin pada Jumaat ini.