TIGA pemain senior bintang Manchester United berpotensi meninggalkan minggu ini, seperti yang dilaporkan oleh beberapa media Britain.

Semasa jendela perpindahan pada Januari 2024, Red Devils tidak membeli sebarang pemain baharu. Pasaran perpindahan akan ditutup secara rasmi pada Jumaat malam waktu United Kingdom.

Lapor dari Sportbible, nama pemain senior yang dikatakan paling berpotensi untuk ‘angkat kaki’ adalah Christian Eriksen. Pemain Denmark ini difahamkan akan ke Galatasaray.

Image

Kelab Turkiye itu dikatakan amat berminat dengan khidmat pemain berusia 31 tahun itu. Pada masa ini terdapat perbincangan intensif antara ejen Eriksen dan Galatasaray dan Man Utd.

Pemain kedua yang dikatakan akan pergi tidak lama lagi ialah Anthony Martial. Martial kini mengalami kecederaan pangkal paha, tetapi dijangka pulih tidak lama lagi.

Image

Kelab yang berminat dengan khidmat Martial ialah Fenerbahce. Sky Sports menganggarkan Fenerbahce telah mengemukakan tawaran rasmi sebanyak 6.8 juta pound sterling.

Nama terakhir yang dipercayai akan keluar ialah Raphael Varane. Posisi pertahanan ini sering mengalami kecederaan dan dikatakan menjadi punca Man Utd akan melepaskan bekas pemain Real Madrid itu.

Raphael Varane watches on in training.

Kelab yang dikatakan berminat dengan Varane ialah Al Nassr. Namun, ada juga yang membuat spekulasi pemain dari Perancis ini akan mengambil bahagian di Amerika Syarikat.

Potensi untuk Varane menyertai kelab MLS dianggap besar memandangkan saingan masih dalam pra musim dan hanya akan disambung semula pada penghujung Februari.