KELAB Oman, Al-Seeb nyata membawa dimensi baru dalam kancah bola sepak negara kita. Ianya hangat diperkatakan apabila jersi yang dipakai mereka seakan-akan Kedah Darul Aman FC.

Dalam live Facebook Flash Sukan yang dibuat sekitar petang tadi, kelihatan penyokong pelawat sudah seakan menjangkakan pasukan mereka akan menang.

Ianya ditunjukkan dengan jelas apabila sekumpulan besar penyokong Al-Seeb dilihat menari kegembiraan seolah-olah mereka telah mengetahui kemampuan kelab mereka pada malam ini.

Rata-rata penyokong mereka hadir dalam bilangan yang kecil tetapi sudah cukup menampakkan aura ‘Hijau Kuning’ yang serupa dengan kelab KDA FC.

Gelombang Hijau Kuning di dalam Stadium Nasional Bukit Jalil tidak kurang hebatnya apabila meskipun bilangan mereka kecil, namun sorakan mereka sudah cukup menggamatkan suasana di Bukit Jalil, malam ini.

Diberi jolokan KDA FC Import oleh rata-rata peminat bola sepak tanah air, mungkin suatu penelitian boleh dilaksanakan kepada pasukan utara tanah air tersebut untuk lebih menyerlah dalam saingan liga dan piala musim hadapan.