BAPA kepada bintang Arsenal Ramsdale, Nick Ramsdale mempertikai tindakan pengurus kelab itu, Mikel Arteta kerana tidak menjelaskan sebab sebenar anaknya diturun ke bangku simpanan demi David Raya.

Penjaga gol England, Aaron Ramsdale, memulakan empat perlawanan dalam Liga Perdana bersama Arsenal, tetapi telah diturunkan ke bangku simpanan selepas kedatangan Raya yang dipinjam dari Brentford.

Nick memberitahu podcast The Highbury Corner bahawa anaknya telah “kehilangan senyuman” dan mengalami kesukaran setelah tidak diberikan penjelasan oleh Arteta.

Nick berkata: “Aaron telah kehilangan senyuman itu ketika dia memegang bola pada masa ini dan ini sukar. Benar-benar sukar untuk melihatnya di sana dan kita semua sentiasa berkata ‘kamu perlu terus tersenyum.”

Dia menambah: Ini mungkin cara ia dilakukan. Tidak tahu apa sebabnya, dan ini adalah saya kerana kita tidak tahu mengapa. Sekali lagi, Aaron bekerja keras sekuat yang mungkin.”

“Dia cuba melakukan yang terbaik untuk pasukannya. Dia bersemangat dan dia akan melakukan segalanya untuk Arsenal untuk mencuba dan memenangi liga.”

 

Terdahulu, Ramsdale telah menandatangani perjanjian jangka panjang baru dengan Gunners pada bulan Mei, tetapi dia telah menjadi pilihan kedua sejak kedatangan Raya pada Ogos melalui pinjaman sepanjang musim dengan tujuan untuk berpindah secara kekal.

Nick Ramsdale menambah: “Aaron akan menjadi penjaga gol saingan piala, dan David Raya akan menjadi pemain utama kecuali sesuatu berlaku, kecederaan atau penghantaran. Aaron harus hidup dengan itu dan dia hidup dengan itu walaupun dia tidak diberitahu oleh sesiapa pun.”