BERITA buruk datang dari kem Al Ittihad. Karim Benzema dilaporkan mahu meninggalkan kelab selepas kekecohan dengan jurulatih Nuno Espirito Santo.

Selepas 14 tahun mencatat pencapaian cemerlang bersama Real Madrid, Benzema memutuskan untuk menyertai Al Ittihad pada awal Jun 2023.

Sebagai pertukaran dengan gaji yang terlalu tinggi, Benzema sanggup menandatangani kontrak selama tiga tahun dengan kelab elit Liga Pro Saudi itu.

Bagaimanapun, Daily Mail melaporkan bahawa Benzema bertengkar dengan Santo. Jurulatih Portugal itu memberitahu lembaga pengarah kelab bahawa Benzema tidak sesuai dengan gaya permainannya.

Pada mulanya, Santo juga tidak meminta untuk membawa masuk Benzema. Namun, kelab tersebut mempunyai pertimbangan tersendiri demi menaikkan martabat dan perniagaan kelab pada masa hadapan.

Santo juga dilaporkan menolak hasrat Benzema untuk berkhidmat sebagai kapten pasukan. Masalah inilah yang membuatkan Benzema geram di kelab baharunya.

Benzema kini berada dalam keadaan tidak selesa bekerja di bawah arahan Santo. Bintang dari Perancis itu malah diramalkan mahu pergi serta-merta selepas hanya dua bulan bersama pasukan itu.