PEMAIN muda, Lewis Hall mungkin akan kembali ke Chelsea setelah pengurus Eddie Howe tidak dapat mengesahkan jika bek kiri itu akan menjadi pemain Newcastle pada musim depan.

Hall, 19, berpindah ke Tyneside dari Stamford Bridge secara pinjaman pada Ogos dengan ramalan bahawa Magpies dijangka menjadikan perjanjian itu kekal pada hujung musim dengan harga sekitar £35 juta (RM207.51 juta).

Namun, pemain bek kiri itu harus mencapai kriteria berkaitan prestasi tertentu untuk berpindah secara kekal, dengan Howe meragukan jika Toon mahu menyimpannya melebihi musim ini.

Hall hanya bermain selama 234 minit pada musim ini, mengalami kesukaran untuk beraksi walaupun krisis kecederaan Newcastle.

Lewis Hall could return to Chelsea next summer

Lewis Hall boleh kembali ke Chelsea pada musim panas akan datang.

Dengan kembalinya Dan Burn dari kecederaan dan aksi cemerlang Tino Livramento dalam beberapa minggu kebelakangan ini, ia bakal menjadi sukar untuk melihat Hall banyak beraksi dalam beberapa minggu akan datang.

Selain itu, pemain sayap, Harvey Barnes dan pemain tengah, Joe Willock telah mengalami kemunduran dari pemulihan kecederaan mereka.

Mereka berdua tidak akan beraksi sehingga tahun 2024 setelah awalnya dijangka akan bermain semula sebelum Krismas.

Newcastle telah menjadi tuan rumah kepada Fulham malam tadi selepas tiga kekalahan berturut-turut.

Tino Livramento semakin bersinar di St James’ Park.

Mereka telah tersingikir dari Eropah selepas tewas di tangan AC Milan pada Khamis dan memperoleh tujuh mata dari empat teratas, terdesak untuk mengembalikan kempen mereka ke landasan.

Howe berkata: “Ini akan menjadi ujian besar terhadap keupayaan kami untuk memberi respon, ketahanan kami. Akan ada naratif negatif dan kami perlu mengatasinya. Ia boleh menjadi lebih negatif jika anda tidak memberi respon dengan cara yang betul.”

“Kami tidak boleh menafikan keluar dari Eropah adalah satu kekecewaan, tetapi kami boleh mengawal bagaimana kami bertindak balas terhadapnya. Moodnya baik, ada sedikit kesakitan dan kesusahan, tetapi itu tidak boleh berlarutan dalam bola sepak profesional.”