Select Page

Sancho selamatkan maruah Man United

Sancho selamatkan maruah Man United

MARCUS Rashford dan Jadon Sancho menafikan kemenangan Leeds United yang turun tanpa pengurus untuk memastikan kedua-dua pasukan berkongsi satu mata.

Wilfried Gnonto memberikan Leeds permulaan sempurna selepas hanya seminit dan gol sendiri Raphael Varane menggandakan kelebihan mereka pada awal babak kedua.

Namun gol Rashford mencetuskan kebangkitan Manchester United sebelum Sancho menjaringkan gol penyamaan yang merupakan gol pertama buat dirinya sejak September lalu yang melebarkan rentetan tanpa kalah Red Devils di laman sendiri kepada 16 perlawanan.

Beraksi di Old Trafford, pelawat turun tanpa jurulatih selepas Jesse Marsch dipecat Isnin lalu ekoran tujuh aksi tanpa kemenangan.

Pengurus sementara, Michael Skubala hanya ada 20 minit sesi latihan untuk bersedia bagi perlawanan itu tetapi hampir memastikan kemenangan pertama berdepan United sejak 2010.

Bagi Pengurus Man United,  Erik ten Hag, dia ternyata kecewa dan  mengkritik permulaan yang “tidak boleh diterima” daripada skuadnya walaupun bangkit daripada ketinggalan 2-0.

“Anda boleh kata kami menang satu mata kerana apabila anda berdepan tetangga dan bangkit selepas ketinggalan 2-0 ia adalah bagus.

“Tapi dalam aspek lain, apabila anda memulakan aksi menentang jiran seperti yang kami lakukan, ia tidak boleh diterima. Anda perlu bersedia untuk bertarung dan kami tidak melakukannya,” tegasnya.

Satu mata menyebabkan United yang masih di kedudukan ketiga, ketinggalan tujuh mata di belakang pendahulu, Arsenal walaupun bermain lebih dua perlawanan.

Video Terkini

Loading...