BERITA sedih untuk bola sepak Inggeris. Maddy Cusack, pemain Sheffield United, dilaporkan meninggal dunia.

Sky Sports mengesahkan bahawa Cusack menghembuskan nafas terakhirnya pada usia 27 tahun pada Khamis lepas.

Tidak dijelaskan punca utama pemain bola sepak wanita itu meninggal dunia.

Sheffield United berkongsi kenyataannya di laman web rasmi. The Blades meratapi kehilangan Cusack, pemain yang juga berkhidmat sebagai eksekutif pemasaran kelab.

“Ini adalah berita yang menyayat hati untuk semua orang di Bramall Lane. Maddy berada dalam kedudukan unik sebagai sebahagian daripada beberapa pasukan di Sheffield United, dan popular dengan semua orang yang dia berhubung,” kata ketua eksekutif kelab itu, Stepgen Bettis.

“Keperibadian dan profesionalismenya menjadikannya pujian kepada keluarganya. Dia akan sangat dirindui. Semasa menerima berita dan meneruskan, kelab akan memberikan sokongan sebanyak mungkin kepada keluarga, rakan dan rakan sekerja Maddy,” jelas Bettis.

Maddy Cusack menyertai Sheffield United pada 2019. Selain sebagai pemain, yang kini mempunyai rekod lebih 100 penampilan, Cusack juga bertindak sebagai eksekutif pemasaran kelab itu.

Sebelum bersama Sheffield United, Maddy Cusack telah mewakili beberapa kelab seperti Birmingham City, Aston Villa dan Nottingham Forest.