PIHAK polis menjalankan siasatan selepas Roy Hodgson didakwa dilempar objek oleh seorang penyokong Crystal Palace selepas kekalahan mereka menentang Bournemouth.

Palace telah ditewaskan oleh Cherries 2-0 di laman sendiri pada Khamis.

Sepakan gol dari Marcos Senesi dan Kieffer Moore membuktikan perbezaan ketika pelawat meninggalkan Selhurst Park dengan tiga mata.

Suasana di persekitaran stadium menjadi huru hara ketika perlawanan berlangsung, dengan jeritan dan keluhan kedengaran di dalam stadium.

Prestasi permainan Palace merosot dalam beberapa minggu kebelakangan ini, dengan risiko terlibat dalam pertarungan penyingkiran.

Roy Hodgson telah dibaling botol plastik selepas tamat perlawanan.

Selepas perlawanan, seorang penyokong dikatakan telah melemparkan objek ke arah Hodgson, yang tidak terkena, ketika dia berjalan menuruni terowong.

Pasukan keselamatan segera bertindak dalam usaha untuk mengenal pasti peminat yang melemparkan objek tersebut sementara pengurus veteran itu mendakwa dia tidak menyedari kejadian itu dan hanya tahu mengenainya selepas itu.

Ditanya mengenai kejadian itu selepas perlawanan, Hodgson berkata: “Saya tidak menyedarinya. Anda mengatakan ada peminat di luar sana yang tidak menyukai saya? Saya tidak akan kehilangan tidur kerana itu.”

“Hakikatnya peminat telah dimanjakan di sini sejak kebelakangan ini, mereka biasa melihat kami melakukan dengan baik di tempat sendiri dan mendapat keputusan yang baik dan tahun ini kami tidak dapat melakukannya.”

Suasana di Selhurst Park bertukar toksik apabila Crystal Palace tewas kepada Bournemouth.

Kini, The Athletic melaporkan bahawa pihak berkuasa polis sedang menyiasat sambil tekanan bertambah kepada bekas pengurus England di Palace selepas penurunan dalam keputusan.

Pengurus Nottingham Forest, Steve Cooper dilaporkan telah menjadi sasaran untuk menggantikan Hodgson jika dia meninggalkan City Ground.

Pasukan di bawah kendalian Cooper itu telah ditewaskan 5-0 oleh Fulham sementara tekanan memuncak terhadap pengurus Forest itu.

Kekalahan kepada Bournemouth meninggalkan Palace hanya dengan satu kemenangan dari lapan perlawanan liga terakhir mereka.

Pasukan Hodgson juga telah kalah tiga daripada empat perlawanan sejak kemenangan terakhir menentang Burnley pada 4 November lalu.