Select Page

Ten Hag berang Manchester United kalah mengejut, Klopp pula rasa takjub

Ten Hag berang Manchester United kalah mengejut, Klopp pula rasa takjub

PENGENDALI Manchester United, Erik ten Hag nyata berang selepas anak buahnya tewas mengejut 7-0 kepada Liverpool dalam aksi Liga Perdana Inggeris (EPL) di Anfield.

Menurut Ten Hag, United tidak bermain seperti biasa apabila seakan terpegun dengan aksi yang dipersembahkan pasukan tuan rumah, Liverpool.

Segala kepincangan bermula pada babak kedua apabila Red Devils gagal mengekalkan taktikal yang diarahkan Ten Hag serta bermain sambil lewa menyebabkan mereka dijadikan santapan The Reds dalam aksi pada Ahad.

Selain itu, dia turut merasakan bahawa anak buahnya mengambil sikap tidak profesional dan mengakui ia merupakan persembahan terburuk pernah disaksikan apabila tidak menunjukkan sebarang semangat juang yang tinggi seperti perlawanan sebelumnya ketika mereka berjaya bangkit.

“Kita tidak bermain secara berpasukan. Ia sangat tidak profesional. Ya, saya sangat marah. Saya terkejut kerana beberapa minggu dan bulan lepas pasukan menunjukkan keinginan yang tinggi dan mempunyai sikap ingin menang yang tinggi.

“Separuh masa kedua, kita tidak mempunyai sikap ingin menang langsung. Kita tidak kekal dengan pelan dan tidak lakukan kerja kita dengan baik.

“Kita bermain sangat tidak profesional. Kita boleh lihat bagaimana pada perlawanan lepas, kita bangkit. Selepas Brentford, kemudian Manchester City. Ini sudah tentunya satu setback terbesar dan tidak boleh diterima. Saya kecewa dan sangat marah,” jelas Ten Hag yang sangat marah.

Sementara itu, pengurus Liverpool, Jurgen Klopp seakan kehilangan kata-kata dengan persembahan anak buahnya yang menampilkan aksi memukau dengan kemenangan 7-0.

Di separuh masa kedua, Klopp menegaskan pemain mereka bermain pada kelas tersendiri dan masing-masing berjaya melakukan penyudah terbaik di jentera serangan.

“Tiada perkataan. Menakjubkan. Permulaan kemenangan yang sangat gemilang bersama pasukan hebat. Di separuh masa kedua, permulaan yang baik. Itulah bola sepak, kejutan boleh berlaku.

“Ia penting apabila pemain di bahagian serangan sangat efektif. Pada hari ini, mereka berada pada kemuncak prestasi. Malam ini, mereka tidak ada sebarang kecacatan. Pemain percaya diri, mereka telah buktikan bahawa mereka mampu menewaskan sesiapa sahaja,” ujarnya.

Video Terkini

Loading...