KELAB West Ham United dilaporkan telah memanjangkan kontrak pemain pertahanan mereka, Vladimir Coufal.

Namun, pemain yang kini berusia 32 tahun itu tidak berpuas hati dengan keputusan itu dan sedang mempertimbangkan masa depannya di kelab tersebut.

The Hammers telah menggunakan pilihan mereka untuk satu tahun bagi bek kanan Czech yang popular itu, dan kini kontraknya berterusan sehingga 2025.

SunSport memahami situasi Coufal bersama wakilnya yang jelas kurang bersetuju dengan keputusan yang dibuat oleh kelab itu.

Mereka merasakan bahawa dia layak mendapat perjanjian jangka panjang yang lebih baik untuk kekal di Stadium London.

Vladimir Coufal sedang mempertimbangkan perpindahan selepas West Ham secara automatik menyambung kontrak jangka pendek.

Pemain yang mendapat tawaran £5 juta (RM29.22 juta) dari Slavia Prague itu telah menyertai pasukan pada masa yang sama dengan rakan sepasukannya, Tomas Soucek menyertai West Ham.

Difahamkan, dia mahukan perjanjian yang lebih lama selepas menjadi sebahagian penting dalam pasukan.

Dia telah membuat 108 penampilan Liga Perdana untuk Hammers. Coufal turut membantu kelab itu menewaskan Fiorentina untuk memenangi Final Liga Persidangan UEFA di Prague musim lalu.

Pemain bek kanan itu telah beraksi sebanyak 24 kali di bawah pengurusan David Moyes musim ini. Namun, Coufal kini mencari perjanjian yang lebih baik untuk membawa dia selaras dengan pemain bek lain di Liga Perdana.

Dia kini sedang meneliti pilihan untuk perpindahan ke kelab lain, sama ada dalam jendela perpindahan Januari ini atau pada musim panas akan datang.