Select Page

Liverpool perlu bersedia untuk langkah kecil

Liverpool perlu bersedia untuk langkah kecil

JURGEN Klopp telah memberitahu penyokong Liverpool bahawa mereka perlu “bersedia untuk langkah kecil” selepas pasukannya seri tanpa jaringan menentang Chelsea, semalam.

Perlawanan ke-1,000 Klopp sebagai pengurus mungkin adalah yang paling tidak dapat dilupakannya selepas sekali gagal meraih tiga mata penuh dilaman sendiri.

Chelsea berada didepan seawal minit ke-3 menerusi Kai Havertz tetapi gol itu dibatalkan kerana ofsaid oleh VAR.

Keputusan seri tersebut tidak memberi kesan kepada mana-mana pasukan dengan Liverpool telah naik satu anak tangga ke tangga kelapan, manakala Chelsea kekal di tangga ke-10.

“Kami bermula dengan baik pada separuh masa pertama dan separuh masa kedua; kami mempunyai permainan yang bagus tetapi tidak dapat mengekalkannya. Kami perlu bersedia untuk langkah kecil dan ini adalah langkah kecil.

“Lembaran bersih menentang Chelsea, kami tidak mencipta banyak peluang dan mereka juga mempunyai beberapa. Kami bertahan pada separuh masa kedua dengan semangat dan organisasi yang jelas, tetapi kami terlalu dalam pada detik-detik ini.

“Anda perlu menerima langkah ini. Kami boleh membinanya. Kedua-dua pasukan sangat agresif,” uyar Klopp selepas perlawanan.

Sementara itu, bekas pemain sayap Liverpool, Joe Cole menggesa peminat supaya bersabar dan memaklumkan Liverpool tidak akan berakhir [di bawah Klopp].

“Kami bercakap tentang bersabar dalam membawa pemain melalui pintu, dan ia memerlukan perubahan.

“Kecederaan, sama seperti Chelsea, terdapat kecederaan besar dan ia membebankan skuad. Mereka akan melihat sekeliling pada bulan Januari untuk menambah beberapa lagi pemain muda, dan anda juga perlu menunggu pemain muda seperti Harvey Elliott dan Fabio Carvalho, mereka akan menjadi lebih baik dan lebih baik apabila tahun-tahun berlalu,” jelasnya.

Video Terkini

Loading...