Select Page

Piala FA : KDA FC waspada ancaman sengit Penang FC aksi ‘Northen Derby’

Piala FA : KDA FC waspada ancaman sengit Penang FC aksi ‘Northen Derby’

KEDAH Darul Aman FC (KDA FC) tidak akan menganggap tugas mudah dapat dilaluinya meskipun selesa beraksi di laman sendiri apabila berdepan Penang FC pada aksi pusingan pertama Piala FA di Stadium Darul Aman pada Rabu.

Saingan ‘Derbi Utara’ ini dijangka berulang dengan cukup sengit dan akan memaksa pemain KDA FC bekerja lebih keras demi memastikan kebangkitan selepas tumpas mengejut di tangan PDRM FC tempoh hari.

Kemenangan sudah pasti memberikan keyakinan moral kepada anak buah Nafuzi Zain beraksi di hadapan penyokong setia Sang Kenari di Alor Setar.

Pemain Penang FC tekun mendengar arahan Chong Yee Fatt di Jitra, semalam.

Kedua-dua pasukan memiliki peluang seimbang walaupun Harimau Kumbang masih belum lagi meraih sebarang kemenangan dalam saingan Liga Super apabila hanya sekadar seri dua kali dan terbaharu tewas di tangan Kelantan.

Penang yang mara ke separuh akhir edisi tahun lepas juga serius kejohanan kali ini apabila tiba awal sejak semalam dan mengadakan sesi latihan ringan di Stadium Mini MPKP, Jitra.

Namun begitu, KDA FC mempunyai kumpulan pemain yang cukup banyak dan berkualiti dengan kesemuanya bersedia diturunkan pada bila-bila masa dan tetap dapat memberikan keputusan positif buat skuad Hijau Kuning seperti ditunjukkan ketika perlawanan menentang PDRM.

Pastinya satu perlawanan yang menarik bakal disajikan oleh kedua-dua pasukan malam esok. Siapakah bakal muncul pemenang Derbi Utara, sama-sama kita nantikan.

 

 

Penyokong Sang Kenari mula mendapatkan tiket di pusat jualan yang dibuka bermula pagi ini.

Sementara itu, penyokong kedua-dua pasukan boleh mendapatkan tiket fizikal yang mula dijual hari ini di beberapa lokasi seperti Fantasia Aqua Park, Jitra, Kanchut dan Sungai Petani.

Para penyokong menjadi semakin tidak sabar dan dilihat penyokong KDA FC lebih teruja mungkin kerana bertemu Penang yang mencetuskan aura lain macam pada permulaan musim.

Kesemua tiket yang berharga RM12, RM25, RM35 serta RM10 bagi kanak-kanak dijangka menjadi rebutan dan ini sudah pasti akan memberikan atmosfera yang menarik dalam pertembungan tersebut.

 

INFO PERLAWANAN 

🏆Piala FA Pusingan 1
KDA FC vs PENANG FC
8 Mac 2023, Rabu, 9 malam
Stadium Darul Aman

Video Terkini

Loading...